Seán Morgan-Rooney

Seán Morgan-Rooney

Seán Morgan-Rooney is momenteel een van de meest toonaangevende jonge pianotalenten van Ierland. Als veelzijdig pianist treedt Seán op als solist en kamermuzikant in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Hij heeft als concert solist opgetreden met het Ierse National Symphony Orchestra, het Camerata Ireland Orchestra, het Ulster Orchestra, het Torún Symphony Orchestra in Polen en het Hornton Chamber Orchestra in London.

Seán studeert momenteel als Master student onder David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde met ‘First Class Honours’ af aan de Royal Music Academy in Londen, waar hij les kreeg van Professor Christopher Elton. Daarvoor studeerde hij onder John O’Conor aan de Royal Irish Academy of Music in Dublin.

Seán heeft voor zijn solospel tal van prijzen gewonnen, inclusief de Charles J. Brennan Prize op de 10th Dublin International Piano Competition, de Else Cross prijs voor moderne muziek, uitgereikt door de Royal Academy of Music, en recentelijk een BBC NI Young Musicians’ Platform Award. Hij was tevens piano finalist bij de BBC Young Musician of the Year competitie.

Eerder dit jaar bracht Seán zijn debuutalbum uit, getiteld ‘Musica Ricercata’ – een programma van solo pianomuziek van Ligeti, Bach en Bartók.

Scroll naar top