Alessandra Di Gennaro

Alessandra di Gennaro

De Italiaanse pianiste Alessandra di Gennaro (1994) begon haar pianostudie op vierjarige leeftijd bij haar vader. In 2005 kwam ze in de klas van Elena Matteucci aan het Conservatorio di Musica Alfredo Casella in L’Aquila, waar ze in 2014 haar master’s degree ‘cum laude’ behaalde. Ze won diverse prijzen tijdens concoursen in haar geboorteland, waaronder de Concorso di esecuzione musicale Rotary club Teramo est” (tweede prijs, 2014) en de Concorso Nazionale Marco Dall’Aquila” (tweede prijs, 2012).

In 2015 verhuisde ze naar Den Haag, waar ze haar muzikale opleiding vervolgde aan het Koninklijk Conservatorium bij Ellen Corver. In 2019 behaalde ze haar bachelor’s degree Klassieke Piano met een speciale onderscheiding voor haar ‘artistieke persoonlijkheid’.

Alessandra di Gennaro speelt zowel klassieke als hedendaagse muziek, zowel als solist als in kamermuziekensembles in Nederland, Italië en daarbuiten. Ze was te gast op diverse festivals, waaronder Festival Dag in de Branding en Hans Abrahamsen Festival (Den Haag), Prague Summer Nights Festival, Festival dei due mondi (Spoleto), La Biennale di Venezia en Incontri Musicali (Milaan).

De laatste jaren ontwikkelt ze haar passie voor hedendaagse muziek, en werkt ze onder meer samen met componisten als Anna Thorvaldsdottir, Anna Korsun, Kate Moore en Hans Abrahamsen, en met gezelschappen als de Dutch National Opera Academy, New European Ensemble, Asko | Schönberg Ensemble etc.

Scroll naar top