Yang Yang Cai

Yang Yang Cai

Yang Yang Cai (1998) begon op vijfjarige leeftijd met pianospelen bij Noor Relijk, en vervolgde haar studie bij de gerenommeerde Jan Wijn. In 2019 ontving ze haar bachelor’s degree met onderscheiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Yang Yang nam deel aan masterclasses van onder andere Boris Berman, Matti Raekallio en Mikhail Voskresensky. Momenteel vervolgt ze haar studie aan de Accademia di Imola (Italië) bij Enrico Pace.

Yang Yang Cai won het Steinway Internationaal Pianoconcours in 2008 en 2012, en vertegenwoordigde Nederland tijdens het Steinway Festival in Hamburg op negenjarige leeftijd. In 2013 won ze de eerste prijs tijdens de Juniorfinale van het concours van de Young Pianist Foundation met Mozarts Pianoconcert nr. 14, begeleid door het Yehudi Menuhin School Orchestra. In 2019 won ze wederom de eerste prijs van de YPF, nu met Chopins Pianoconcert nr. 2 met het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Jean-Bernard Pommier.
Yang Yang Cai nam deel aan de International Holland Music Sessions in Bergen (NH) en het Aspen Music Festival and School 2018 (VS), en trad onder meer op in het Amsterdamse Concertgebouw en tijdens het Grachtenfestival.

In 2017 richtte ze, samen met violist Shin Sihan en cellist Alexander Warenberg het Amsterdam

Scroll naar top