Víctor Naranjo

Víctor Naranjo

Hij werd geboren in Las Palmas de Gran Canaria (Canarische Eilanden, Spanje) in 1996. Hij begon piano te studeren op 7-jarige leeftijd bij zijn moeder. Hij vervolgde zijn studie aan het Conservatorium van Gran Canaria bij Emilio Tabraue. Hij volgde ook lessen bij Galina Neporozohnya.

Hij voltooide zijn bachelor bij Alexander Kandelaki aan de CSM “Bonifacio Gil” van Badajoz in Spanje, waar hij cum laude behaalde in zijn eindexamen van de bachelor en de buitengewone prijs van het einde van de carrière. Hij behaalde zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam bij David Kuyken. Tegenwoordig vervolgt hij zijn studie Konzertexamen bij Aleksandar Madžar aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg, Duitsland.

Hij heeft masterclasses ontvangen van musici als Pascal Nemirovsky, Marta Gulyas, Boris Berman, Boris Giltburg, Enrico Pace, Claudio Martínez Mehner, Nino Kereselidze, András Kemenes, Ángel Sanzo, Péter Nagy, Kennedy Moretti, Begoña Uriarte, Miguel A. Ortega Chavaldas Chavale. Onder andere Albert Atenelle, Daniel del Pino, Frank van de Laar, Naum Grubert.

Hij is bekroond in vele nationale en internationale concoursen als de 1e prijs op de “Piano Competition Veguellina de Órbigo” (León, Spanje 2012), 1e prijs op de “Competition Jóvenes Músicos de Extremadura”, (Almendralejo, Spanje 2013), 1e prijs op de “National Competition Jacinto Guerrero” (Toledo, Spanje 2014), 1e prijs op de “Santa Cecilia International Competition” (Porto, Portugal 2014), 1e prijs op de “International Piano Competition Esteban Sánchez” (Cáceres, Spanje 2014) , 2e prijs op de “Cidade do Fundão” (Fundao, Portugal 2013) of 2e prijs op de “City of San Sebastián Competition” (San Sebastián, Spanje 2015).

Hij speelde in de belangrijkste concertzalen in Spanje en in het buitenland zoals het Alfredo Kraus Auditorium (Spanje), Auditorium van Cuenca (Spanje), Teatro Real (Spanje), Tilburg Theater (Nederland), Teatro Leal (Tenerife), Oosterport Groningen ( Nederland), Casa da Musica (Porto, Portugal) Helsinborg (Zweden), Kopenhagen, (Denemarken), Brussel en Antwerpen (België) en op vele festivals zoals het III en IV International Festival “El mundo en un piano” (Spanje ), X Festival Musique en Vall e du Tarn (Frankrijk), XV Concert Series “Esteban Sánchez” Badajoz (Spanje), de X en XI edities van M sica Actual Concert Series (Badajoz) en op het International Festival of Music of de Canarische Eilanden (2021), deze laatste wordt uitgezonden door de Canarische TV-zender. Hij heeft een brede ervaring als solist die verschillende keren pianoconcerten speelde met het CSM “Bonifacio Gil” Orchestra en het Philharmonic Orchestra of Gran Canaria met dirigenten als Salvador Vázquez, Corinna Niemeyer of Ignacio García Vidal.

Hij ontwikkelt een uitgebreide kamermuziekactiviteit. In februari 2020 ontving hij de eerste prijs op de kamermuziekwedstrijd “Tribuna SaxEnsemble” die plaatsvond in Madrid.

Sinds oktober 2019 geniet hij van een Grotrian Steinweg vleugel van de Stichting Muziekinstrumenten Nederland.

Hij werd ondersteund door instellingen als Juventudes Musicales van Madrid, Fundación Alvargonzález, Musici van Morgen Foundation, Fundación MAPFRE Guanarteme, Sociedad AIE, evenals de Jacques Vonk Foundation, deze laatste als de beste inkomende masterkandidaat voor het Conservatorium van Amsterdam.

Scroll naar top