Satomi Chihara

Satomi Chihara

Gepassioneerd en krachtig, maar ook precies en gecontroleerd – Satomi Chihara (1996) combineert deze ogenschijnlijke tegenstrijdigheden met Japanse discipline en Europees gevoel voor muziek. Haar carrière als concertpianist ging van start na het winnen van de derde prijs tijdens het concours van de Young Pianists Foundation in categorie twee (2015) en het Prinses Christina Concours in Haarlem. Voor het behalen van haar bachelor’s degree aan het Conservatorium van Amsterdam ontving ze de beurs voor uitzonderlijk talent van het Jacques Vonk Fonds.

Satomi Chihara trad op in grote concertzalen in Nederland, waaronder Muziekgebouw aan ’t IJ en TivoliVredenburg, maar treedt ook graag op in kleinere locaties als kerken, huizen etc.

Sinds 2017 vormt ze met sopraan Elizaveta Agrafenina Duo Op.21; samen brengen ze een breed repertoire variërend van opera-aria’s, Duitse en Franse liederen, en werk van Scandinavische en Nederlandse componisten.
Satomi is ook als begeleider actief; zo begeleidde ze competities van de Cello Biënnale (2018) en het Nederlands Vioolconcours (Oskar Back 2018).
Door haar docenten en mentoren Misako Shimizu, Nobutatsu Kawashima, Willem Brons en Naum Grubert ontwikkelde Satomi een breed repertoire, waarmee ze in heel Nederland optreedt.

Scroll naar top