Pierre Delignies

Pierre Delignies

Pierre Delignies, geboren in 1990, studeerde piano aan het Conservatorium van Santander bij Miguel Sierra en Irini Gaitani. Later verhuisde hij naar San Sebastián, waar hij zijn bachelor studie voor moderne muziek voltooide aan het Musikene onder professors Marta Zabaleta, Miguel Borges en Ricardo Descalzo. In 2012 begon Delignies zijn studie aan het Queen Sofia College of Music onder Prof. Galina Eguiazarova. Momenteel volgt Pierre een Masterprogramma met een modern repertoire aan het Conservatorium van Amsterdam bij Naum Grubert en Ralph van Raat. Pierre Delignies heeft samengewerkt met vele gerenommeerde professoren, waaronder Dmitri Bashkirov, Robert Levin, Naum Grubert en Dmitri Alexeev.

Hij kreeg de ‘Special Talent’ prijs, uitgereikt door het Jacques Vonk Fund, op basis van zijn buitengewone toelatingsexamen. Hij ontving tevens een volledige studiebeurs van de Spaanse bank La Caixa foundation om het moderne repertoire te verkennen. Hij won de eerste prijs ex aequo bij de ‘Santa Cecilia’ competitie in Portugal en de tweede prijs bij de ‘Certámen de Música Regional’ in Cantabria.

In Nederland heeft Pierre reeds opgetreden in zalen zoals Het Muziekgebouw en Het Concertgebouw in Amsterdam, Tivoli Vredenburg in Utrecht en De Doelen in Rotterdam. Een aantal van zijn recente opname projecten bevatten Nederlandse muziek van R. Escher en T. Loevendie. Zijn eerste solocd, ‘Shades of Melancholy’, kwam uit in april 2016 onder het Orpheus label en kreeg lovende kritieken van de pers. Hij ontving de ‘Melómano de Oro’ prijs van het muziekmagazine Melómano. Een aantal van zijn uitvoeringen zijn uitgezonden op de nationale Spaanse radio. Daarnaast heeft Delignies aan veel festivals deelgenomen, inclusief het Festival Internacional de Santander, Encuentro de Música y Academia in Santander, Festival Musika-Música in Bilbao en Festival Quincena Musical in San Sebastián.

Hij heeft samengespeeld met een groot aantal orkesten, waaronder het Musikene Symphonic Orchestra en het Basque Country Symphonic Orchestra.

Scroll naar top