Lise de la Salle

Lise de la Salle

De Franse pianiste Lise de la Salle geldt als een van de meest opwindende jonge artiesten van het moment, met een carrière van al meer dan 15 jaar, diverse bekroonde cd-opnames en internationale concertoptredens.

Ze treedt op in de meest prestigieuze concertzalen ter wereld, zoals de Wiener Musikverein, het Amsgterdamse Concertgebouw, de Berliner Philharmonie, Wigmore Hall, Théâtre des Champs-Elysées, en tijdens festivals als de Kissinger Sommer, La Roque d’Anthéron, recitalseries van de Chicago Symphony en de festivals van Aspen en Ravinia. In 2014 werd ze de eerste Artist-in-Residence bij de Philharmonia Zürich en trad ze op in de Great Performers Series in Lincoln Center, New York, met de Wiener Symphoniker.

Lise de la Salle speelde met vele toonaangevende orkesten: Chicago Symphony Orchestra, Los Angeles Philharmonic, London Symphony Orchestra, Deutsches Symphonie-Orchester, Orchestre National de France, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Rotterdams Philharmonisch Orkest, St Petersburg Philharmonic en Tokyo Metropolitan, en werkte samen met dirigenten als James Conlon, Antonio Pappano, Karina Kanellakis, Marek Janowski en Dennis Russell Davies.

Ook houdt ze zich graag bezig met educatieve activiteiten en geeft masterclasses in veel van de steden waar ze optreedt.

Onder haar veelgeprezen cd’s bevindt zich een cd die volledig gewijd is aan Chopin, met een live-opname van het Pianoconcert nr. 2, Op. 21 met de Staatskapelle Dresden onder leiding van Fabio Luisi. In 2011 bracht Naïve haar zesde plaat uit, ter ere van de honderdste verjaardag van Liszt. Het album ontving de Diapason d’Or en werd verkozen tot de Editor’s Choice van Gramophone. Haar nieuwste opnames verschenen in 2018: Bach Unlimited – met onder meer het Italiaanse Concerto, Liszts Fantasie & Fuga op het Thema B.A.C.H. en de Bach/Busoni Chaconne, en Parijs-Moskou – die ze opnam met de Franse cellist Christian-Pierre La Marca.

Scroll naar top