José Alberto del Cerro

José Alberto del Cerro

José Alberto del Cerro (Albacete, Spanje1994) begon zijn studie bij Gloria Munuera en studeerde verder bij Dra Pilar Valero in Murcia, waar hij dum laude afstudeerde. Daarnaast volgde hij een aantal dirigeerstudies met de dirigenten Andrés Salado en Miguel Romea.

José Alberto won prijzen tijdens competities als Clamo Music Competition, International Berlín Mozart Competition en Concurso Juventudes Musicales de Cataluña. Als kamermusicus won hij de tweede prijs tijdens in de VII Alzira National Chamber Music Competition (2017) met violist Fulgencio Aparicio (Jamse Duo). Ook maakt hij deel uit van het Mylö Trio.

José Alberto speelde onder meer werken van Mozart, Beethoven, Chopin en Gershwin met het orkest van het Conservatorium in Murcia en het Youth Orchestra of Cieza. Hij nam deel aan de stichting Pro Música Molina de Segura en aan het Neckar-Musikfestival 2017 (Weinsberg, Duitsland). Daarnaast trad hij op in concerten in België, Nederland, Italië en Duitsland.

José Alberto nam enkele concerten op voor Murcia TV, speelde op de opname van De Falla’s El sombrero de tres picos in een bewerking voor piano solo en werkte mee aan een monografische Chopin-CD. Momenteel volgt hij een master aan het Conservatorium van Amsterdam bij David Kuyken.

Scroll naar top