Imogen Cooper

Imogen Cooper

De wereldberoemde Britse pianiste Imogen Cooper wordt beschouwd als een van meest verfijnde vertolkers van het klassieke en romantische repertoire, en staat bekend om haar virtuositeit en lyriek.

Ze trad wereldwijd op met orkesten als het New York Philharmonic Orchestra, de Wiener Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouw, het Gewandhaus Orchester Leipzig, het NHK Symphony Orchestra Tokyo, het London Symphony Orchestra en het Budapest Festival Orchestra. Daarnaast gaf ze onder meer recitals in Singapore, Parijs, Praag en tijdens de Schubertiade in Schwarzenberg. Tot haar recente en toekomstige engagementen behoren optredens met de Berliner Philharmoniker o.l.v. Sir Simon Rattle, het Sydney Symphony Orchestra o.l.v. Simone Young en het BBC Scottish Symphony Orchestra o.l.v. Thomas Dausgaard.

Imogen Cooper is een gepassioneerd kamermusicus, die regelmatig optreedt met violist Henning Kraggerud en cellist Adrian Brendel, en als Lied-begeleider van bariton Wolfgang Holzmair.

Haar discografie omvat vele cd-opnamen van Schubert. Daarnaast nam ze werken op van Beethoven, Liszt en Wagner, en van diverse Franse en Spaanse componisten (Chandos Records).

In 2007 werd Imogen Cooper geridderd tot Commander of the British Empire (CBE) en een jaar later ontving ze een onderscheiding van de Royal Philharmonic Society. In 1997 werd haar al een Honorary Membership of the Royal Academy of Music toegekend, en in 1999 werd ze benoemd tot Doctor of Music aan de Exeter University. In 2015 werd de Imogen Cooper Music Trust opgericht met als doel jonge toppianisten de gelegenheid te bieden om zich – onder de bezielende leiding van Imogen Cooper zelf – in alle rust en op bijzondere locaties voor te bereiden op een volgende stap in hun carrière.

Scroll naar top