Cristian Sandrin

Cristian Sandrin

Cristian Sandrin, geboren in een muzikantenfamilie in het Roemeense Boekarest, begon zijn muzikale opleiding bij Marina Dragomirescu en Cristian Dumitrescu op de ‘Dinu Lipatti’ kunstacademie. Hij maakte zijn solodebuut in 2006, in de beroemde Roemeense Atheneum Zaal. Momenteel studeert hij bij Diana Ketler en Christopher Elton op de Royal Academy of Music om zijn Advanced Diploma te halen. Eerder behaalde hij bij hetzelfde instituut al zijn MMus (DipRAM) en BMus diploma’s. Ook heeft hij studiebeurzen ontvangen van het Imogen Cooper Music Trust, het Countess of Munster Trust, de John S Cohen Foundation, de Carold Craxton Memorial Prize, Help Musicians UK, het Hattori Foundation en het Tillett Trust.

Naast talloze prijzen en onderscheidingen in internationale piano competities, zoals de hoofdprijs bij de Windsor International Piano Competition 2018, de Sheepdrove Intercollegiate Piano Competition, Automobile Club de France Piano Competition, de ‘Animato’ Competition in Parijs, ProPiano International Competition en de Eastbourne Symphony Orchestra Young Soloist Competition, heeft Cristian recentelijk de Harold Craxton Chamber muziekprijs van de Royal Academy of Music gewonnen. In het verleden heeft hij tevens de William Sterndale Bennett prijs in ontvangst mogen nemen.

Cristian Sandrin is een frequente gastartiest in onder andere Wigmore Hall, Queen Elisabeth Hall, St James Piccadilly, Brighton, Oxford, Salle Cortot Paris, Salla Manuel de Falla in Madrid, Palazzo Ricci in Montepulciano en het ‘La Fenice’ theater in Venetië. Hij heeft tevens solo opgetreden met het Bacau National Philharmonic, Sibiu National Philharmonic, Ramnicu- Valcea National Philharmonic, Bucharest Symphony Orchestra en vele anderen.

Scroll naar top