Carter Muller

Carter Muller is een Nederlands-Amerikaanse klassiek pianist en aspirant-dirigent. Hij werd geboren in Amsterdam in mei 2001.

Carter trad op op verschillende podia in heel Europa en Noord-Amerika, waaronder grote zalen zoals het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Hij trad op als solist met het Sinfonia Rotterdam en het Residentie Orkest. Zijn repertoire strekt zich uit van Bach en Beethoven tot Chopin, Liszt, Debussy, Prokofjev en hedendaagse muziek. Hij studeerde bij Prof. Peter Mack in Seattle, aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjes Benoist en Nino Gvetadze, en aan de International Piano Academy in Imola bij Igor Roma. In 2021 rondde Carter zijn bachelor af bij Prof. Till Fellner aan de Zürich University of the Arts, waar hij zijn studie voortzet in het Solist Master-programma. Hij heeft masterclasses ontvangen van verschillende maestri’s in heel Europa en de VS, waaronder Angela Hewitt, Dmitri Alexeev, Leif Ove Andsnes en Enrico Pace.

Carter ontving prijzen op het Bach Festival, het Russian Composer Festival, Young Musician of the Year Competition van het Koninklijk Concertgebouw, Princess Christina Competition, YPF Piano Competition, evenals de titel ‘Classic Young Master’.

Naast piano heeft Carter lessen compositie gevolgd bij Mathias Steinauer en directie bij Iwan Wassilevski aan de ZHdK, na eerder bij Taco Kooistra te hebben gestudeerd aan de Netherlands Young Conducting Academy. Ook heeft hij een sterke interesse in kamermuziek en vormt hij een duo met violiste Kamilia Boris.

Scroll naar top