Carlos Marín Rayo

De Spaanse pianist Carlos Marín Rayo (1994) wordt door de pers omschreven als een ‘rising talent’ en een musicus met een sterke techniek, verfijnde muzikaliteit en verrassende muzikale rijpheid. Momenteel studeert hij bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam en historische fortepiano bij Olga Pashchenko. Hij volgde masterclasses en seminars bij onder andere Enrico Pace, Ramón Coll en Eldar Nebolsin. In Spanje en Italië won hij diverse prijzen tijdens pianoconcoursen en in 2019 de tweede prijs en publieksprijs tijdens het concours van de Young Pianist Foundation.

Samen met de legendarische pianiste Maria João Pires gaf hij twee concerten in het Belgais Center for Arts in Portugal. Carlos treedt veelvuldig op in Madrid en Valencia, en daarnaast in de grote zalen van Europa, waaronder Teatro São Carlos in Lissabon, Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en verder onder meer in Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, de VS en Australië.

Als solist speelde Carlos werken van Rachmaninoff, Tsjaikovski, Liszt, Beethoven, Mozart, Saint-Saëns, Sjostakovitsj en Stravinsky, met ensembles als het Orquesta Ciudad de Almería, het Joven Orquesta de Córdoba en het orkest van het Conservatorium van Amsterdam.

Scroll naar top