Thomas Beijer

Thomas Beijer is zowel pianist als componist en wordt alom geroemd om zijn techniek, muzikaliteit en veelzijdigheid. Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde hij bij Jan Wijn, en hij nam deel aan masterclasses van onder andere Jorge Luis Prats, Emanuel Ax, Menahem Pressler en Murray Perahia. In 2007 won hij de eerste prijs tijdens het concours van de Young Pianist Foundation, waarmee hij aan de top kwam te staan van een nieuwe generatie pianisten in Nederland. Door de internationale jury werd hij gekarakteriseerd als “a very interesting musical personality, with distinctive ideas about music. A true artist.”
Al op tienjarige leeftijd gaf hij recitals in Europa en Azië. Als solist speelde hij onder meer pianconcerten van Mozart, Beethoven, Grieg, Brahms, Franck, Ravel, Gershwin en Adams. Hij trad op met orkesten als het Residentie Orkest, Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Studentenorkest onder dirigenten als Neeme Järvi, Nicholas Milton en Ed Spanjaard.

Zijn repertoire varieert van zeventiende-eeuwse muziek tot hedendaagse composities. Een speciale affiniteit heeft hij met Spaanse muziek: werken van Albéniz, Granados en De Falla staan dan ook vaak op zijn programma.
Thomas Beijer maakt deel uit van de Amsterdam Chamber Soloists en is daarnaast regelmatig te gast bij Camerata RCO.
Thomas’ debuut-cd met werken van Brahms verscheen in 2008 en in 2012 presenteerde hij zijn tweede cd met werken van Rachmaninoff. Het jaar daarop verscheen Canción y Danza (Lyrone Records), gevolgd door pianoconcerten van Mozart en Music for the Mourning Spirit met werken van Ravel, Escher en Martin (beide Gutman Records). Zijn cd’s verschenen in meer dan 40 landen over de hele wereld.
Sinds oktober 2019 is Thomas Beijer artistiek leider van de Young Pianist Foundation.