Frank Braley

Frank Braley gaf op zijn tiende zijn eerste concert, met het Orchestre Philharmonique de Radio France in de Parijse Salle Pleyel. Hij werd toegelaten tot het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs en won al na een paar jaar diverse eerste prijzen voor piano en kamermuziek, in 1991 aangevuld met de eerste prijs tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel. Sindsdien is Frank Braley veelvuldig te gast op de internationale podia, waar hij optreedt met orkesten als het London Philharmonic Orchestra, het Gewandhaus Orchester Leipzig, Orchestre de la Suisse-Romande, Orchestre National de France, het Deutsche Symphonie-Orchester Berlin, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Gothenburg Symphony Orchestra, Tokyo Philharmonic Orchestra en Los Angeles Philharmonic Orchestra.

Frank werkte met dirigenten als Stéphane Denève, Charles Dutoit, Christopher Hogwood, Eliahu Inbal, Marek Janowski, Armin Jordan, Sir Neville Marriner, Kurt Masur, Sir Yehudi Menuhin, Antonio Pappano, Michel Plasson en Michael Schønwandt.

Tot zijn discografie behoren pianowerken van Schubert en Poulenc (onderscheiden met een Diapason d’Or), R. Strauss, Beethoven en Gershwin. Met violist Renaud en cellist Gautier Capuçon maakte hij diversen opnamen, waaronder kamermuziek van Ravel en pianotrio’s van Schubert (Warner/Erato), en Beethoven’s Geister en Erzherzogtrio pianotrio’s (Erato). Frank is verder onder meer te horen op Saint-Saëns Le Carnaval des Animaux en Schuberts Forellenkwintet.
Frank Braley is als docent verbonden aan het Conservatorium van Parijs and is muzikaal directeur van het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie.